Sunday, June 10, 2012

dunia Universiti :D

universiti sultan zainal abidin (unisza) ,kuala terengganu .

even at da 1st aku rasa hesitant to accept the offer to study here, tapi bila a long time sudah, aku rasa I love  tis place. friends was all fine. cheerful, comedian, quiet, n smua jenis ada kat sini .

 The most funny thing here is bila nak sembang dgn mmbe2 ,tak sah kalau tak ulang ayat yg sama smpai dua hngga tiga kali .hahha .as an exmple ,budak bilik aku budak bajau dari sabah (zul nama dia). if we wanna talk each other ,kena ckp dlm betol2 bahasa malaysia (yg bahasa buku teks) baru blh faham .kalo tak kena sedia la utk ulang dua tiga kali .:D  

then ,byk lg mmbe2 yg MACHO2 kat sini ,(hahha) .ada dr johor ,dr terengganu sniri ,dr selangor ,kelantan ,negeri 9, pahang ,sarawak ,penang ,perak ,.yg kedah skali ngan aku pon ramai . .

tidak dinafikanlah kalo aku mmg dah tkena kejutan budaya kat sini .

lifestyle kat sini mmg byk different if wanna compared with  my old lifestyle .but one important thing that I can learn here is independent !! basoh baju sniri .nak mkn cari sniri .iron baju sniri .but ,normal lah tuu kalo dah lama biasa .

aku dok sini dlm 2taon setengah ,.so taon 2014 baru aku blh stay kulim balikk .

misi aku skrg nak study elok2 ,takmau sia2kan peluang yg ada niee .

oke .assalamualaiikum .kalau rajin aku update lagi !hehhe