Friday, December 21, 2012

You know what. It's really complicated.



UniSZA



bersiap nak ke Pesta Konvokesyen UniSZA kali ke-4 di Stadium tertutup Gong Badak, Kuala Terengganu. Jangan salah faham. bukan kami yang graduate. Kami team choir UniSZA jer.. Nyanyi depan Sultan kot..haha













UniSZA banjir masa nie. Padang dah jadi macam tasik.. Time snap nie pun air dah mula nak surut. kalau tak, longkang tu pun tak nampak..












Air dah surut ,berani lah turun.. Perut pun lapar sangat masa nie.. Bangun tidur terus redah banjir pergi cafe.

Monday, November 26, 2012

My lattest video.

With my housemate and classmate .We made it at UniSZA's hostel. Enjoy yourself guys :)


putera and me.
the making of the video.
is it looks sexy?haha


Thursday, November 22, 2012

I am not an ordinary Malay. I'm Malaysian Malay!!

Malaysia. Malaysia. Malaysia. Malaysia. -----Forever Malaysia----------
Forever Malayan Tiger----------
Malaysia Tanah Tumpahnya Darahku.
Can't wait for the AFF Suzuki Cup 2012.
Malaysia must be the Champion for the second time. In Shaa Allah. I wish it.

I'm not a static person. I'm dinamic one.


Dont need to give a talk. Just enjoy it :D

This is not a nice video but it is nice to watch when u get tension or what. Thanks to they who'd like to follow me here eventhough I'm not a profesional blogger. But In Sha Allah, I'll learn to improve my skills to create,edit n update this page. I hope u guys could help n share ur knowledge too . "SHARING IS CARING" hehe. Thank You.

Saturday, September 29, 2012

Kenangan lama.

Hang out dengan member2 di Kulim Landmark Centre.


























Member2 UniSZA dekat Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu.
Dari kiri : Harith Fahmi, Nazdi Shareen(aku) , Putera Abdullah.

Final Exam is around the corner.

macam biasa study week mmg diberi masa utk student2 ambil peluang belajar sendiri n buat revision. aku tengok semua mmbe aku d UniSZA nie pakat dok pulun study. Aku haprak, apa pon tarak. Now, tinggal sehari lg ja nak duduk final exam, mmbe2 dok study, tp aku still dgn rutin yg sama. main gitar, berfacebook, layan utube, tidoq, n makan. Actually bkan takmau belajar pon. tapi, aku mmg tak minat dgn kos nie. Ada la subject yg agak aku minat. tapi bg aku, tu semua tak mencukupi. Kalau aku dpt kos apa yg aku nak, konfem boleh jd top student. Tp.. ishh !.  Aku sebenaqnya minat dlm bidang seni, sumber manusia, pengkajian budaya dan agama ataupun ekonomi . tapi nasib tak menyebelahi aku. aku dapat Information n Technology jer. Taktau lah apa nasib aku bila final exam nti . n kalau lah aku kena repeat, perghh , konfem meluat .kalau result boleh tahan, aku igt nak tukar kos multimedia jer,. tak la rasa skema sgt. aku mmg tak suka benda2 yg serious,; duduk depan komputer lama2, then perah otak buat programming.. erghhh. ! kalau multimedia atleast ada buat page, laman web, video, animation, n photography maybe. Kalau ada rezeki, insyaallah nak smbung degree kat luar negara. Indonesia pon jadilah untuk penuhkan impian aku tu. APAPUN, all the best to all my friends, do all out k .JANGAN JADI MACAM SAYA :)

Sunday, June 17, 2012

HARI BAPA .


harini 17 june 2012 ,so , HAPPY FATHER'S DAY :D
sebenarnya sebelum niie belum pernah celebrate atau wish dekat ayah aku .
tapi ,tgok dekat fb ramai yang update status utk bapak masing2 .nyway ,aku pon ade bapak jugak .
cuma taon nie takdee ksempatan utk bg suprise bagai sbb jaoh di negeri org :D
konklusinya satu ,

SAYA SAYANG PAK SAYA , :)
hehhe .

<<<< aku dan adik q :)

Thursday, June 14, 2012

hasil pertama . :(


baru nak berjinak2 buat pict collection .
gmba nie baru percubaan pertama .
nasib jumpa kau Hakem ! hahha(mmbe baru di uni sultan zainal abidin)
so ,nahh look at it -

MUHAMAD NAZDI SHAREEN BIN MAJDI


hi guys .dun u feel bored wit my blog ?? yes ,i am .no more idea to upgrade n update my blog to be better :P (english aku pon rosak ,tapi kalo tak mencuba ,bila nak pndai kan ?) :P

Wednesday, June 13, 2012

belajar bahasa mandarin

yeeaaahhh ! harini dah start blajar bahasa mandarin .dpt cikgu import drpd china :D
so ,bila nak berinteraksi ,kena guna english jugakk .secara tak langsung jugakk boleh memantapkan aku punya english .Oh My Englishh !hahha .bahasa mandarin best .bunyi pon mcm org takde gusi je brcakap .
contoh2 words atau atau ayat2 yg aku dah blaja ade nie :

wo jiao na zi di = nama saya nazdi

wo shi ma lai xi ya ren = saya orang malaysia

wo lai zi ji da = saya berasal dari kedah

wo xi huan kanshu = hobi saya ialah membaca

ni jiao shenme ming zi ? = apakah nama kamu ?

wo jiao na zi di = nama saya nazdi

ni shi nali ren ? = kamu berasal dari mana ? / orang mana?

wo shi jida ren = saya orang kedah

ni hao = hello

ni hao ma ? = apa khabar?

wo hen hao = saya baik-baik saja

ni mang ma ? = kau sibuk kah? / are you busy ?

neng mang = sangat sibuk / very busy

bu mang = tidak sibuk / not busy

xie xie ni =terima kasih /thank you(for friends)

xie xie nin =terima kasih/ thank you (for respected person like parents/teachers)

Tuesday, June 12, 2012

cuma pasal MAKANAN di Terengganu !


makanan dekat ganu dgn kedah n others states mmg berbeza kot .sambal ygt sepatotnya pedas ,jd manis , kari yg sepatotnya "KAW" jd maniss . Lemak CILI PADI yg sepatotnya pedas pon rasa maniss jugakk .so ,conclusion nya sng jaa .org Ganu tak suke mkn pedass _.)(wlaupon slera susah nak trima mknn sini ,but aku still kena blaja jugakk sleera sini .kalo dak takkan smpai dua taon nak mkn maggi .
tapi Satu makanan yg aku tabik springg kat sini KOPOK lekor n LOSONG .wahh .
mengidam pulakk .


Sunday, June 10, 2012

dunia Universiti :D

universiti sultan zainal abidin (unisza) ,kuala terengganu .

even at da 1st aku rasa hesitant to accept the offer to study here, tapi bila a long time sudah, aku rasa I love  tis place. friends was all fine. cheerful, comedian, quiet, n smua jenis ada kat sini .

 The most funny thing here is bila nak sembang dgn mmbe2 ,tak sah kalau tak ulang ayat yg sama smpai dua hngga tiga kali .hahha .as an exmple ,budak bilik aku budak bajau dari sabah (zul nama dia). if we wanna talk each other ,kena ckp dlm betol2 bahasa malaysia (yg bahasa buku teks) baru blh faham .kalo tak kena sedia la utk ulang dua tiga kali .:D  

then ,byk lg mmbe2 yg MACHO2 kat sini ,(hahha) .ada dr johor ,dr terengganu sniri ,dr selangor ,kelantan ,negeri 9, pahang ,sarawak ,penang ,perak ,.yg kedah skali ngan aku pon ramai . .

tidak dinafikanlah kalo aku mmg dah tkena kejutan budaya kat sini .

lifestyle kat sini mmg byk different if wanna compared with  my old lifestyle .but one important thing that I can learn here is independent !! basoh baju sniri .nak mkn cari sniri .iron baju sniri .but ,normal lah tuu kalo dah lama biasa .

aku dok sini dlm 2taon setengah ,.so taon 2014 baru aku blh stay kulim balikk .

misi aku skrg nak study elok2 ,takmau sia2kan peluang yg ada niee .

oke .assalamualaiikum .kalau rajin aku update lagi !hehhe


Sunday, April 15, 2012

pengalaman aku keja cari duit...


sebelum ni makan ,minum ,pakai suma family yg tanggung .aku punya duit xdak luak apa ponn. ,masa tu gila-2 punya rasa nak prabeh duit. .,aku tak pikiaq langsung org susahh nak cari duit. then ,lepas habis skolah baru nak tauu. , dapat experience keja. dpt tau susah payah org nak dpt duit . 1st aku keja mmg rasa mcm tak tahan. kena buat keja tu. kena buad keja niee. tapi bila pkiaq balik, ,kalo nak buat keja sikit pon xbuleh, baik takyah keja... ken ? staff-2 suma pon dah jd macam satu fmily .bos pon masok pala jugakk. ,so skrg dah syg pulak nak tinggai keja ni utk smbung blajaq nti. .tp syg cana pon, satu ari tpaksa kena resign jugak laa. takkan smpai ke-tua nak jd salesman.
peace-nothingz gonna do :)

Thursday, April 12, 2012

sedikit coretan pasai... . pasai pa ? pasai kat ang.


dah dekat 6bulan skolah dah abeh , smua pon dah amek jalan sndiri .dah xdak lg study ramai mcm dulu . dah xdak lg p tsyen ramai-2. nak kena mrh dgn cikgu pon dah tak buleh. :)
bff pon setengah ke sini ,stgh ke sana. yg tinggal pon habeh dah xmcm dulu. ,nama kwn. tp kdg2 lps tlg mngungkit. .,hubungan pon dah tak rasa mcm dulu. sng kata ramai yg pntingkan bf/gf drpd kwn yg dah lama knai . .takdak niat nak tuju kat sesapa .aku pon ada buat slh. n maaf kalo terasa. :

sebelum lupa. jgn pelik kalo tetiba aku upload gmbaq kat atas ni sbb mcm tak kena tajuk kann . terbaru : aku kluaq mrapu dgn mmbe kls.
gmbaq ni ja smpat aku tgkap : peace .saja nak upload gmbaq pelik ni


Wednesday, March 28, 2012

Sorry Sorry Song - SMK Air Merah (kenangan di SMKairMerah-kulim




video ni "Badrul Mars" record masa dinner Lembaga Disiplin dan Pengawas di Pearl View hotel, Penang.. nak prfom ni amek masa sbulan utk prctise n hasil pon mcm org xcukup bulan jugak...tp alhamdulillah krjasama dr smua AJK pengawas form4 masa tu mmbuatkan mjlis ni bjalan lancaq.. time ni umoq baru 16taon..  tp skrg pon still nmpak muda mcm 16 jugak.hahha

Tuesday, March 27, 2012

so far away lyrics..layannn :)

- So Far Away Lyrics


Album: Nightmare
Genre: Rock

  • Songwriters: Zachary James Baker, Brian Elwin Jr Haner, Matthew Charles Sanders, James Owen Sullivan
Never feared for anything, never shamed but never free
A life that healed a broken heart with all that it could
Lived a life so endlessly, saw beyond what others see
I tried to heal your broken heart with all that I could
Will you stay? Will you stay away forever?

How do I live without the ones I love?
Time still turns the pages of the book its burned
Place and time always on my mind
I have so much to say but you're so far away


Plans of what our futures hold, foolish lies of growing old
It seems we're so invincible, the truth is so cold
A final song, a last request, a perfect chapter laid to rest
Now and then I try to find a place in my mind
Where you can stay, you can stay awake forever

How do I live without the ones I love?
Time still turns the pages of the book its burned
Place and time always on my mind
I have so much to say but you're so far away

Sleep tight, I'm not afraid
The ones that we love are here with me
'Cause as soon as I'm done I'll be on my way
To live eternally

How do I live without the ones I love?
Time still turns the pages of the book its burned
Place and time always on my mind
And the light you left remains but it's so hard to stay
When I have so much to say and you're so far away

I love you, you were ready
The pain is strong enough despise
But I'll see you when he lets me
Your pain is gone, your hands are tied

So far away and I need you to know
So far away and I need you to, need you to know

Wednesday, March 21, 2012

about my spm result-


assalam.. alhamdulillah. pd 21.march.2012 ,rsult spm dah diumum. xleh nak lupa prasaan sblum p amek result,,kelam-kabut,serabut,panic,takot,ketaq, seriau, suma ada.. kalo nak tgok muka aku masa tu msti mcm haram jadah.hahha. mana tak risau, dah anak sulong, msti harapan mnggunung..and takdan nak dpt result pg tu (koi 10.30) , fon dah memekik awai. org ni call tnya. org nuh call tnya..haree toi. aku dah la dok lyn feel seram aku. mula2 tgok prmpuan naik stage, rasa dah ptus asa. mcm xdak hope lg dah,. tp alhamdulillah la. tuhan masih syg aku.aku stil blh naik stage jugak walaupun x smpai trget. nak buat mcm mana kan. aku dah buat all out. tp dah rezeki takat tu ja,. aku trima. yg xleh blah tuh,, addmath aku score A(dengung) =E.... whallawehh.ngee.,
syok usha mak mmbe aku naik pntas lompat2 sronok anak laki dia dpt 8A..msti bangga nya dia dpt anak camtu. he.
apa pon prjalanan masih pnjang. spm ni pon blum bleh jamin apa2 lah.. nyway THANKS CIKGU!

Thursday, March 15, 2012

tentang kita


aku xtau apa yg ada kat diri aku, biar kekurangan ataupun kelebihan. aku xtau samada bnda yg aku dok buad tiap2 hari ,akan buat org selesa atau sbaliknya...! but as a human, sometime aku blh tau kekurangan aku melalui bahasa badan org terdekat, just imagine, =bila kita mintak some pndapat dr mmbe trtentu ttg diri kita yg dirasakan penting. lalu jwpn yg kitaa dpt balek ."hmm.,ok kot" ,walhal muka brother/ sista ni haram x tgok kita.. yeahh! ayat "ok kot" tu tadilah yg JELAS MENYATAKAN bahawa bende yg kita anggap pnting n soalan yg kita tnya brother/sista td xmungkin pernah disukai mreka atau senang cita depa lgsung xpenah hiraukan bnda yg kita highlight kan td.. jd melalui cara ni saja pon, kita blh kenal mana SAHABAT n yg mana JERAGAT.
(tis is my 1st post dkt sini. so msti ada ke-poyo-annya..hahha) cauuuw!